Червнева педагогічна рада

Відбулося засідання педагогічної ради

/Files/images/metodichna/metod/P1010978.JPG

Про виконання рішень попередньої педради. Доповіла методист Лисиганич І.А.

/Files/images/metodichna/metod/P1010980.JPG

Підсумки роботи ліцею за 2012-2013 навчальний рік підвели заступники директора Стоцький С.М., Шевченко Г.І., Бачинська О.М

/Files/images/metodichna/metod/P1010981.JPG/Files/images/metodichna/metod/P1010982.JPG/Files/images/metodichna/metod/P1010985.JPG

Смеричевський А.Г. представив для розгляду "Програму розвитку Кривоозерського ПАЛ на 2013-2018 роки", яка містила такі пункти:
1. З метою популяризації робітничих професій організовувати і проводити масові заходи: конкурси, виставки, дні відкритих дверей, до проведення яких залучати учнів шкіл Кривоозерського району і області.
2. Внести зміни до правил прийому до ліцею відповідно до нових нормативних документів.
3. Оптимізувати ліцензійний обсяг за окремими професіями ліцею.
4. Внести зміни в установчі документи ліцею.
5. Внести зміни до Статуту ліцею та подати на затвердження до МОНУ.
6. Пошук нових соціальних партнерів-замовників робітничих кадрів з метою забезпечення місць проходження виробничої практики і працевлаштування.
7. Виконання державного замовлення шляхом підвищення престижності робітничих професій.
8. Співпраця з відділеннями центру зайнятості населення з питання моніторингу регіонального ринку праці та вакантних місць.
9. Вивчати перспективні потреби регіону в робітничих кадрах та планувати обсяги підготовки робітничих професій в відповідності з потребами ринку праці.
10. З метою формування механізму ефективної співпраці з роботодавцями створити дорадчий комітет, залучивши до його роботи представників підприємств-замовників кадрів, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та представників центру зайнятості.
11. З метою забезпечення оптимального функціонування навчального закладу, його оновлення та розвитку створити ефективну модель управління навчальним закладом.
12. З метою залучення позабюджетних коштів удосконалити організацію виробництва продукції та надання послуг в майстернях та лабораторіях ліцею. Практикувати спільний обробіток землі навчальним господарством з сільгоспвиробниками з використанням сучасних технологій і новітньої сільськогосподарської техніки.
13. Удосконалювати механізм внутріліцейного контролю, з метою якісної оцінки навчально-виховного процесу.
14. З метою забезпечення якісної професійної та загальноосвітньої підготовки учнів всю навчально-виховну та методичну роботу підпорядкувати реалізації методичної теми: «Продуктивне навчання – шлях до удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників та самореалізації особистостей учня і педагога».
15. Продовжити роботу щодо модернізації змісту освіти шляхом впровадження державних стандартів професійно-технічної та повної загальної середньої освіти.
16. З метою підвищення якості навчально-виховного процесу та активізації пізнавальної діяльності учнів продовжити роботу щодо впровадження в навчальний процес інноваційних технологій.
17. Створити банк електронних підручників з предметів професійно-теоретичної підготовки та загальноосвітньої підготовки.
18. Продовжувати забезпечення всіх учасників навчально-виховного процесу періодичними виданнями, навчально-методичною літературою, навчальними посібниками, довідниковими виданнями, художньою літературою.
19. Удосконалити зміст та результативність проведення конкурсів фахової майстерності серед учнів та педагогічних працівників ліцею.
20. Забезпечити подальше підвищення якісного рівня професійної майстерності педагогічних працівників за рахунок проходження курсової підготовки, участі в роботі обласних семінарів, шкіл передового досвіду, семінарів-презентацій, конференцій.
21. Сприяти зростанню професійної компетентності педагогів-початківців за рахунок участі в роботі шкіл молодого майстра та молодого викладача, організації наставництва та стажування на виробництві.
22. Організувати підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання в відповідних центрах при МОН України.
23. Привести в відповідність з вимогами Державних стандартів професійно-технічної освіти матеріально-технічну базу з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Продовжувати роботу щодо реалізації вимог ДСПТО з усіх професій.
24. Створити 2 сучасні комп»ютерні лабораторії.
25. Придбати 4 мультимедійні комплекти та ліцензійні програмні пакети.
26. Організувати роботу педагогічного колективу над створенням комп»ютерними навчальними комплексами дисциплін.
27. Організувати роботу по створенню комп»ютерної локальної мережі з доступом до Інтернету.
28. Забезпечити ефективну організацію підвищення кваліфікації працівників на провідних підприємствах району з використанням сучасних технологій і новітньої сільськогосподарської техніки та Миколаївської області.
29. Розширити кількість місць проживання в гуртожитку ліцею та поліпшити в ньому санітарно-побутові умови.
30. Започаткувати в ліцеї «Дні кар»єри» з залученням роботодавців, органів самоврядування, центрів зайнятості, батьків з метою пошуку місць працевлаштування та коригування навчальних програм відповідно до сучасних умов виробництва.
31. Створити навчально-виробничу поліграфічну лабораторію (придбати ризограф, палітурний пристрій, кольоровий БФП).
32. Впроваджувати в практику виховної роботи з учнями тренінгові програми, участь в благодійних акціях, конкурсах, конференціях.
33. Заключити договори про співпрацю з журналами, газетами, довідниками щодо розміщення реклами ліцею на сторінках видань.
34. Заключити договори з засобами інформації на рекламні послуги.
35. Модернізувати активну сторінку на офіційному веб-сайті.
36. Продовжувати участь ліцею в щорічній виставці-ярмарці «Освіта Миколаївщини» та ярмарках професій центру зайнятості населення.
37. Впроваджувати енергозберігаючі технології по раціональному використанню тепло, електроенергії, води, водовідведення, вивезення побутових відходів.
38. Заміна вікон на сучасні металопластикові в спортивних залах, актовій залі, гуртожитках, навчальних корпусах.
39. Виготовлення шатрового даху над навчально-виробничою майстернею та гаражах для зберігання сількогосподарської техніки.
40. Ремонт даху над адмінкорпусом.
41. Освітлювальну мережу ліцею перевести на сучасні економні джерела освітлення.
42. Продовжити озеленення територій ліцею та їх художнє оформлення.

/Files/images/metodichna/metod/P1010986.JPG

З аналізом рівня навчальних досягнень учнів І, ІІ, ІІІ курсів з предметів загальноосвітнього циклу, профтехциклу та виробничого навчання виступила Бойко Л.М

/Files/images/metodichna/metod/P1010987.JPG

Про переведення учнів на наступні курси навчання та проведення повторної річної атестації доповідали класні керівники та майстри в/н.

Кiлькiсть переглядiв: 359

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.